☆いい肉の日に続き、本日はもう1人の肉好き編集の五十嵐さんと銀座の加藤牛肉店でお食事。
先日、五十嵐さんが肉通寺門ジモン氏をインタビューした時に聞き出したお店なり。
☆following last night "the good meat day" feast, yu is eating at "kato gyuniku ten" with another meat lover editor ms igarashi.
this is the restaurant meat guru jimon terakado recommended when she interviewed him.
☆最高級山形牛を使用。
☆featuring the best quality yamagata beef.
☆コース料理のはじめの一品はコーンビーフ。
☆first course was cornbeef on budget.
☆そして刺身。。。この刺しの美しさを見よ!
☆then sashimi...so beautiful...
☆メンチカツからはジュースが溢れ出る。
☆juicy deep fried meatball...
☆コンソメスープにも牛のエキスがたっぷり。。。
☆even simple soup is full of beef flavour...
☆そしてハンバーグはもちろん肉汁の泉。
添えられたポテトサラダに絡めて食すべし!
☆burger steak is fountain of beef juice...
eat with potato salad for maximum pleasure!
☆さらに盛られた堂々たるステーキが登場!
部位の説明を受ける。
五十嵐さんと2人で思わず「コレ全部食べていいんですか?」と何回も聞いてしまった。。。
もちろんサンプルなので実際は130gずつでございます。
☆amazing steak meats appears on the table.
staff is explaining about cuts but all ms igarashi and yu can think of is "if they can eat them all".
actually they are asking so many time...
well, they are sample so it will be 130g of each piece.
☆サーロイン、いちぼ、そしてランプ。
各々の個性を楽しむ。
☆sirloin, ichibo, rump...
each has different character.
☆〆はすじ肉を使ったカレーかしぐれののったおぞうすい。
☆and finishing with curry or soup rice.
☆そしてマンゴーとマスカルポーネのソルベが脂ギッシュなお口にさわやかさをもたらす。
☆mango&mascarpone sorbet refreshes strong flavour of meats.
加藤牛肉店
kato gyuniku ten
東京都中央区銀座6丁目4−15 トニービル 1F
03-5537-2220