12.21.2012
yu ♥ nagoya gourmet trip!!!
☆yu&old friend azusa headed to west to join miho@a.i.pr visiting her home nagoya.
first stop for nagoya gourmet tour was "yabaton" specialist of "miso-katsu" deep fried pork with miso sauce.
☆マスイと旧友アヅサは帰郷中のミホに会うために名古屋へ向かう。
名古屋グルメツアーの一軒目はみそカツの矢場とんなり。
☆merchandise of pig character is available.
☆いろいろグッズも発売中よ。
☆pig character vs drunken ms piggy miho!
☆豚キャラvs酔っぱらい豚野郎ミホ。
☆finally gigantic miso katsu was served!!!
☆ついに登場!
わらじみそかつっっっっっっっっ!!!
☆gigantic deep fried prawn was almost like secret menu...
☆裏メニュー的な巨大海老フライもあるよ♥
☆miho's sis kana guided all to nabana no sato for xmas illumination.
☆献身的なミホの姉かなちゃんのガイドのもと食後は長島スパーランドの横にあるなばなの里のクリスマスイルミネーションへ。
☆lights gave skin extra glowing.
☆光のトンネルでお肌も奇麗。
☆a bit of nibble before dinner...
bun with local speciality "matsuzaka" beef!
☆三重名物の松坂牛100%肉饅で腹ごなし。
☆dinner was another nagoya dish "tebasaki" deep fried chicken wings at "furaibou".
☆ディナーは風来坊で手羽先なり!
☆time for breakfast!
nagoya is famous for "morning" which is a piece of toast and an egg come with any drink order.
of course at "komeda coffee"!!!
☆朝食のお時間!
名古屋名物と言えば『モーニング』。
どんなドリンクにもトーストと卵がついてくる。
もちろんコメダ珈琲なり。
☆well local, miho, ordered extra "red bean paste" for spread...
☆名古屋っこ(日進)のミホはつかさずエキストラのあんこをオーダー。
☆"miso-nikomi" udon for lunch!
☆ランチは味噌煮込みに決定!
☆"hitsumabushi" @ houraiken for last meal of this gourmet trip!
☆ラストはもちろん蓬莱軒でひつまぶし!
☆Chargrilled eel with special source served with rice and you can enjoy in 3 different way!
1st, eating as it is, 2nd spicing up with spring onion and wasabi, then pouring stock all over it...
so yummy...
☆ひつまぶしと言えば3つの食べ方で楽しめるお得ディッシュ。
普通なら3分割して食べるがミホ家流だと4分割して最後に自分のお気に入りの方法で食べる。
それにしても濃い味の名古屋飯の中ではさっぱり派と言えよう。
☆yu purchased "uiro" from ise-toraya as souvenir.
special flavour for this month is "kabocha" pumpkin!
☆お土産はマスイユウの好物伊勢虎屋の『ういろう』なり。
今月のスペシャルはカボチャういろう♥