12.21.2012

yu ♥ nagoya gourmet trip!!!


yu&old friend azusa headed to west to join miho@a.i.pr visiting her home nagoya.
first stop for nagoya gourmet tour was "yabaton" specialist of "miso-katsu" deep fried pork with miso sauce.
マスイと旧友アヅサは帰郷中のミホに会うために名古屋へ向かう。
名古屋グルメツアーの一軒目はみそカツの矢場とんなり。



merchandise of pig character is available.
いろいろグッズも発売中よ。



pig character vs drunken ms piggy miho!
豚キャラvs酔っぱらい豚野郎ミホ。



finally gigantic miso katsu was served!!!
ついに登場!
わらじみそかつっっっっっっっっ!!!



gigantic deep fried prawn was almost like secret menu...
裏メニュー的な巨大海老フライもあるよ♥



miho's sis kana guided all to nabana no sato for xmas illumination.
献身的なミホの姉かなちゃんのガイドのもと食後は長島スパーランドの横にあるなばなの里のクリスマスイルミネーションへ。



lights gave skin extra glowing.
光のトンネルでお肌も奇麗。



a bit of nibble before dinner...
bun with local speciality "matsuzaka" beef!
三重名物の松坂牛100%肉饅で腹ごなし。



dinner was another nagoya dish "tebasaki" deep fried chicken wings at "furaibou".
ディナーは風来坊で手羽先なり!



time for breakfast!
nagoya is famous for "morning" which is a piece of toast and an egg come with any drink order.
of course at "komeda coffee"!!!
朝食のお時間!
名古屋名物と言えば『モーニング』。
どんなドリンクにもトーストと卵がついてくる。
もちろんコメダ珈琲なり。



well local, miho, ordered extra "red bean paste" for spread...
名古屋っこ(日進)のミホはつかさずエキストラのあんこをオーダー。



"miso-nikomi" udon for lunch!
ランチは味噌煮込みに決定!



"hitsumabushi" @ houraiken for last meal of this gourmet trip!
ラストはもちろん蓬莱軒でひつまぶし!



Chargrilled eel with special source served with rice and you can enjoy in 3 different way! 
1st, eating as it is, 2nd spicing up with spring onion and wasabi, then pouring stock all over it...
so yummy...
ひつまぶしと言えば3つの食べ方で楽しめるお得ディッシュ。
普通なら3分割して食べるがミホ家流だと4分割して最後に自分のお気に入りの方法で食べる。
それにしても濃い味の名古屋飯の中ではさっぱり派と言えよう。



yu purchased "uiro" from ise-toraya as souvenir.
special flavour for this month is "kabocha" pumpkin!
お土産はマスイユウの好物伊勢虎屋の『ういろう』なり。
今月のスペシャルはカボチャういろう♥