12.04.2009

yu ♥ first xmas party!

yu rushed back from old st. to hampstead. yu&japanese housewives gathered at lanka private dinning for "xmas dinner". all dressed up nicely, especially miho honma wore traditional japanese kimono. and she put them on all by herself! very impressive as it is difficult to dress. each of us brought a bottle of wine. so there were 6 bottle of wines&extra champagne. so much drink! it was not matter for alcoholic housewives...dinner started with appetizer of fired "camembert with pumpkin puree". followed by "beef tartar" as starter. tartar was seasoned perfectly! then "oyster gratin" which oyster was lightly cooked with beautiful sauce. seafood main "grilled cod with red wine sauce" arrived. perfectly grilled cod was so fresh! yu is not usually fish person but loved it!! now time for meat, "game pie and grilled venison&duck with port sauce"! just so yummy...persnips mash was amazing with gamy meats! love games...perfect for season. dessert was "fondant chocolat with ice cream"...yu was in heave...so much food&drink...
マスイユウは失意の中オールド・ストリートからハムステッドへと戻った。マスイと有閑駐妻たちは『クリスマスディナー』のためにランカのプライベートディナーに集合。皆、奇麗にドレスアップ。中でも本間美帆ちゃんは御着物で登場した。まるで料理屋の女将のようだ。自分で着付けたとか。すごい!各自1本ずつボトルワインを持ち寄り+シャンペンだったので、凄いお酒の料だった。そんなことはアル中妻たちには関係ない。ディナーはアペタイザー『カマンベールのフライ、パンプキンピューレ添え』から始まった。そして完璧に味付けされた『ビーフタルタル』。さらに続いた『オイスターグラタン』は生で食べれるおおぶりのオイスターをクリームソースの中で軽く調理。シーフードのメインは『タラのグリルの赤ワインソース』だ。新鮮なタラはレアで魚派じゃないマスイも大満足!ついにやって来たお肉のメインは『ジビエのパイに鹿と鴨のグリル、ポートソース。パースニップスマッシュ添え』だった。甘いパースニップスのマッシュは臭いの強いジビエにぴったり。マスイユウはジビエの大ファン!この時期には欠かせない。そしてデザートは『フォンダンショコラのアイスクリーム添え』。。。ディナーは天国のようだった。楽しい会話においしい料理、ものすごい料のドリンク。。。マスイはそんなに飲まないが。。。

location: london/ロンドン