pizzaria"yu masui" opened on nye 2009! yu had home-made pizza party. best friend, aiko&"manga" catoon writer, barasui joined yu&yu's family. pizza was made from scratch. yu's got fresh veeges from farmers' market day before. and started to prepare pizza base and special tomato sauce from morning. making pizza is quite lots of work and really hard...especially making-base part...yu was so sure he's gonna have muscle pain next day...pizza started from tasteful ones, then move on to original unique ones. first one was "margerita" followed by "chorizo&sprouting broccoli pizza", "prawn&herb pizza", "japanese mushrooms&cheddar pizza" and "stilton&walnut with honey pizza". then challenging time had come!! first dish was "hamamatsu pizza" which was "gyoza" dumpling pizza with beansprout...hamamtsu is famous for gyoza and it served with bean sprout. second pizza was "shizuoka pizza" kuro-hanpen which is balck fishcake, small dry fish, mizuna&wasabi. then "natto pizza" served. finally, "azuki calzone"red bean, cheese&honey. all unique pizza was great!! dessert was aiko's ricecooker-baked "cheese cake". actually, it was pretty good! among-side of pizzas, yu, family&friends watched "kohaku-utagassen"on tv, nye music show.
ピッザリア『マスイユウ』が大晦日にオープンた!ホームメードピザパーティー!!幼なじみの愛子とばらスィー(漫画家)がマスイ家に参上した。マスイユウはピザを初めて1から作ってみた。とりあえず前日に新鮮野菜をファーマーズマーケットで購入。そして当日朝からトマトソースと生地を作製。マスイはピザ作りの大変さを思い知る。特に生地作りは仕事。。。筋肉痛間違いなし。。。ピザはおいしい『普通』から始まり、『下手物』へと続いた。1つ目は『マルゲリータ』そして『チョリソーとスプラウティングブロッコリーのピザ』、『エビとアイコトマトのピザ』、『きのことチェダーのピザ』、『スティルトンとくるみ、ハニーのピザ』だった。ついにやってきた下手物タイム。『浜松ピザ』は浜松名物餃子に添え物であるもやしをトッピング。続いて『静岡ピザ』には黒はんぺん、じゃこ、わさびそして水菜がのった。ベーキング中に恐ろしい臭いを放ったのが『納豆ピザ』だ。しかし、後のせして白髪ネギと合まり結構おいしい。最後に『小豆とチーズのカルツォーネ』が登場。恐ろしい結果に終りそうだった下手物コーナー。案外おいしいかったのはマスイの腕のおかげか?そしてデザートは愛子が炊飯器で焼いたチーズケーキ。簡単メニューの割には美味だった。ちなみにテレビには『紅白』が流れた。こな期のヒットはやはり美川と幸子だった。
location: hamamatsu/浜松