11.29.2009

yu ♥ bday dinner! morocco day4-5








































it had been perfect...you thought it would be perfect birthday trip...it would be perfect birthday dinner...we supposed to have dinner at posh moroccan restaurant "le tabsil". BUT...they are closed on tuesdays!! this restaurant sounded perfect...great venue&amazing food....so andres had to look for other restaurant...and he asked yu "food" or "interior"...so yu answered "both"...it was wrong answer...there was 2 choice 1 was moroccan, another one is french-moroccan fusion in 20s colonial building. so we were headed to french-moroccan restaurant, supposed to be good according to ny times. it was colonial style building but they didn't seem they redesigned the placed well...food? it supposed to be french-moroccan fusion but turned up to be french-ish menu with 1 tagine...even it wasn't regular menu...monkfish carpaccio which kiyoko had&bead salad was ok. yu's prawn&artichoke tartar was terrible...i could cook better than that. rabbit&carrot tagine was ok, too. but perfect yu's concept as yu was LV bunny ear! yu was eating friends...desserts were average yu ordered cream caramel, profiterole and fondant chocolat. so greedy!! to be honest, restaurant wasn't good...also so unlucky "le tabsil" was closed. however yu was really appreciated that andres tried to sort out yu's bday dinner so hard...and even he was thinking he ruined my special dinner...yu loves andres and thanks him somuch!! also end of the night everyone bought fancy moroccan sweet instead of bday cake! anyway, it was amazing best friends were there with yu in far country...
ずっとパーフェクトだった。。。マスイユウは絶対にパーフェクトなバースデー旅行になるし、バースデーディナーになると思っていた。。。高級モロッコ料理店『ル・タブシル』で食事を行なう予定だったが、火曜日が定休日なのが発覚!『ル・タブシル』はパーフェクトだった。。。美しいインテリアにすばらしい食事。。。故にアンドレスは違うレストランを探さなければならなくなった。。。アンドレスは『食事』か?『インテリア』か?と聞いて来たのでつかさず『両方』と答えた。。。答えを間違えた。。。一つはモロッコ料理、もう一つは20年代コロニアルスタイルの建物のフレンチモロッコフュージョン。後者に行くことになった。ニューヨークタイムズによると『おいしい』はずのレストラン。。。確かにコロニアルスタイルだけど、あまりリデザインが上手く行ってないようす。。。食べ物?フレンチモロッコフュージョンのはずだったが実際にはフレンチ風。。。今日のスペシャルでタジーンが一つあったけど。。。キヨコさんの食べた『アンコウのカルパッチョ』と『お豆のサラダ』は悪くなかった。マスイユウのスターター『小エビとアーティチョークのタルタル』は最悪だった。。。自分で作った方が全然おいしい。『ウサギとにんじんのタジーン』はまあまあ、でもヴィトンのウサギをつけていたのでコンセプトにぴったり!まさしく『共食い』。。。デザートは普通だった、マスイは『クリームキャラメル』と『プロフィテロール』、『フォンダンショコラ』を貪欲に食べ尽くした。はっきり言ってレストランは良くなかったし、『ル・タブシル』がお休みだったのはアンラッキーだった。。。でも、一生懸命ディナーをオーガナイズしてくれたアンドレスに感謝している。。。アンドレスはユウのスペシャルディナーをめちゃくちゃにしたと心を痛めていたけど。。。でもアンドレスに本当に感謝!あと、締めくくりにはバースデーケーキの代わりにファンシーなモロッコスイーツが登場した!それにしても、ベストフレンドが遠い国で一緒にバースデーを祝ってくれたのでそれだけで十分。。。十分?やっぱり、おいしいところが良かった!!

location: marrakech/マラケシュ