11.30.2009

yu ♥ local canteen! morocco day6-2


























middle of last minutes shopping. we found local canteen serving "tangia". "tangia" is stew cocked with cray vase in oven. this restaurant also serves simple roasted goats. meat was really plain but you eat with spiced salt. it seems roast was the popular one among locals. and their tea was specially blended mint tea. quite spicy but full of flavour. yu loves this canteen foods were nice, they were quite strong as they were goats, and deco was so pretty, too!!
帰国前のラストミニッツショッピングの途中に見つけたのは、トラディショナルなシチュー『タンジア』を出す食堂だった。タンジアは焼き物の壷をオーブンにいれ時間をかけて作る料理だ。また、こちらではシンプルなローストゴートもサーブしていた。プレーンな味だが添えられたスパイスソルトと一緒に食べると美味い。ローカルはみんなこちらを食べていた。そして、フィナーレはスペシャルブレンドのミントティーだ。スパイシーだが色々なフレーバーがあいまっている。ゴートなので臭みはあるがマスイユウのお気に入りの1つに間違えない、デコもかわいいし。

location: marrakech/マラケシュ